Iivantiiran seudun kesätapahtuma LA 19.8.2023 klo 11 alkaen

Koko perheen kesätapahtuma pidetään kylätalolla ja kentällä Tilaisuuden teemana on tällä kertaa ’Rauhan rajamailla’. Lisäksi kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa: puffetti, arpajaiset, myyntipöytä, kahvia, pullaa, pelejä, makkaran paistamista.

Kylätalolla on klo 12 alkava taidenäyttely ja paneelikeskustelu, johon osallistuu teemaa tuntevia asiantuntijoita. Kirsi Virtanen on paikan päällä ja Arja Alho osallistuu verkon kautta. Kuvataiteelliset osuudet tuotetaan aiheeseen sitoutuneiden taiteiteilijoiden toimesta. Tällä kertaa mukana Ariadna Donner, Ville Heikkinen, Juha Sven Korhonen ja Klaus von Matt.

Ohjelmassa on musiikkia paikallisesti, verkon kautta ja molempia samanaikaisesti: Trubaduuri Mikko Perkoila on kertonut säveltävänsä rajaseudun ajankohtaista tilannetta kommentoivan laulun. Kuhmolainen Sakari Kukko improvisoi oman maansa rajaseudulla, Tirolissa syntyneen italialaisen Sonia Ravanellin valokuvien ja Belgiassa asuvan Mikko Korhosen basson soiton säestyksellä.

Kuvitelkaa maita ilman rajoja, maailmaa ilman sotia. Niin kuvitteli ainakin John Lennon sävelmässään ’Kuvitelkaa’, ’Imagine’. Ehkä sävelmä oli myös Juha Sven Korhosen mielessä kun hän maalasi kylätalon taulua ’Iivantiirasta pohjoiseen’.

Suomen Rauhanliitto, DiEM25 ja Kuhmon kaupanki ovat rientäneet Iivantiiran kyläyhdistyksen tueksi järjestämällä esiintyjien matkojen puitteita ja verkkolähetystoteutuksen tekniikkaa.

Vietetään yhdessä kaunista kesäpäivää. Rakennetaan yhdessä rajaseudun rauhaa, hyvinvointia ja elinvoimaista tulevaisuutta.

Tervetuloa!