Rauhan vuotta 2022

Samalla kun panostamme kyläturvallisuuteen, maailmanrauhaa näyttää järkyttävän suurvaltojen erilaiset ristiriidat. Venäjän eristäminen on korkealla EU:n poliittisella agendalla, mutta paikallistasolla maatalot tuntevat omassa taloudessaan vihanpidon seuraukset.

Toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1947 suomalainen makeistehdas juhlisti Pariisin rauhansopimusta uudella tuotteella. Pax-pastilli puhdistaa flunssaa potevan ja tupakkaa polttavan kurkkua. Samalla se kertoi maailmanrauhan merkityksestä. Nyt 75 vuotta myöhemmin eli vuonna kakskytkaks ulkomuodoltaan muuttunut pastillilaatikko vedetään markkinoilta. K-kaupasta voi Paxia vielä ostaa ja maailmanrauhan julistus on yhtä ajankohtainen. Vuoden alusta kuitenkin parasta ennen -leima kertoo tuotannon loppuneen.

PAX 22

Hietalahteen on perustettu omilla sähköpylväillään seisova aurinkosähköä tuottava paneelirakennelma, jota metsän eläimetkin ihmettelevät – aivan aiheellisesti – pimeänä talvipäivänä. Synkkyyden jälkeen on luvassa parempiakin aikoja ja silloin paneelit tuottavat tekstiilitaiteilijan työhuoneelle valoa ja lämpöä.

Kyläyhdistys toivottaa kaikille harvaan asutun maaseudun asukkaille onnekasta rauhan vuotta, PAX 22!